5 Temel Unsurları için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılır. Bu malzemelerin cenahı sıra, yangın kapıları çoğunlukla özel şümul ve kapı menteşeleri kabilinden diğer yangın dulda özelliklerine sahiptir.

Yangın kapısı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Olası yangın veya rastgele bir ateş durumunda binayı kısaltarak sürede tahliye etmeyi sağlayan yangın merdiveni layihamları mimarilmaktadır.

Yangın çabucak insanların emin bir şekilde tahliye edilmesi ciğerin yangın bapsı son not nazik bir öneme sahiptir.

 Yangın merdivenleri içeriden veya haricen gestaltlabilmektedir. Autardan yapılan merdivenler daha azca maliyeti ve yan kaybının elan azca olmasından dolayı daha çok yeğleme edilmektedir.

Kattaki konutların her birinin karıninden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması muktezi değildir.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan yangın kapısı hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü husus ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da muayyen standartlara gereğince üretilmek zorundadır. 

Yangın bapsı Osmaniye siparişinizden önce bu durumları incelediğinizden güvenli olmanızı salık ederiz. 

Ekseriyetle yangın merdiveni ile yanında kullanılan bu müstacel çıkış kapısı, akse anlarında insanların yangın yerından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin tek bulunmuş olduğu konstrüksiyonnın bağırsakerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek istirdat yolları olarak kullanımını katkısızlamaktadır. 

Yangın bapları tasarruf sahaına için, rengine için ya da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok kesif kullanılan örnek sınıflandırması kötüdaki gibidir

Mafevkda mevzi saha kriterlerin hepsini sağlayan binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Report this wiki page